Lichenii stabilizati – Reindeer Moss

Lichenii stabilizati sunt culesi din padurile din nordul Europei. Procedeul de selectie al plantelor se realizeaza manual cu o grija deosebita pentru mediul inconjurator, folosind o tehnica speciala de taiere care asigura regenerarea plantelor. Stabilizarea plantelor este un procedeu unic si ecologic care presupune inlocuirea sevei naturale cu nutrienti 100% bio-degradabili pentru a le conserva naturaletea, supletea, forma si culoarea pe o perioada de mai multi ani fara nici un fel de intretinere.

Culoarea naturala a lichenilor este un alb prafuit, iar pentru a obtine diferite nuante, care mai de care mai atragatoare, sunt vopsiti cu pigmenti speciali( acesta este si motivul pentru care nuantele nu sunt intotdeauna uniforme, unele zone fiind mai inchise si altele mai deschise).

Plantele isi mentin prospetimea fara a necesita udare, pastrare la lumina, tundere sau improspatare a pamantului, nu atrag insecte si nu degaja dioxid de carbon sau alti factori alergeni.

Ca si reguli generale de intretinere, pentru un aspect cat mai proaspat al lichenilor, este recomandat sa fie pozitionati intr-un spatiu cu umiditate intre 40-60%. Sub acest prag, ei pot sa se modifice ca si volum. Pentru a evita acest lucru, se recomanda pulverizarea lor cu apa. 


Trandafirii stabilizati

Prin procesul de stabilizare, prin care li se extrage apa din tulpina, trandafirii isi mentin aspectul proaspat si culoarea intensa, ca si cum ar fi abia culesi. Nu necesita ingrijire speciala, nu trebuie udati, nici curatati. 

Pentru a li se pastra aspectul proaspat cat mai mult timp, este recomandat sa nu fie tinuti in razele soarelui si nici in locuri unde ar putea lua contact cu apa.  Astfel, pot rezista chiar si mai mult de 3 ani.


Si pentru ca asocierea intre aceste doua tipuri de plante conservate ni s-a parut inedita, am realizat tablouri si aranjamente stabilizate, de diferite forme, culori si dimensiuni.

♥ Fiecare aranjament fiind realizat manual, comanda se da cu aproximativ 10 zile inainte de momentul in care doresti sa intri in posesia lui ♥

Comanda un colt de natura!